Adrasan: Dere kenarında huzur

Yaz tatilimizde her şey dahil konseptine girmeyen, kendimizce gezebileceğimiz, gürültüden ve şehir kamaşasından uzak bir gezi planladık. Antalya'da annemlerin yanında kaldıktan sonra arabayı alıp Kemer tarafına yola çıktık. İlk durağımız Adrasan...



Adrasan merkez ve dere tarafı diye iki bölgeden oluşuyor. Biz dere üzerine kurulu otellerde konakladık.

Dere üzerinde kurulu sedirlerde yemek yemek, derede gezen ördeklere ekmek atmak, dere üzerindeki hamakta sallanmak ve ayakların donana kadar çıplak ayak derede yürümek süper keyifli.
Dere boyunca anne ördeğin peşinden giden yavru ördeklere rastlamak mümkün. Nasıl da peş peşe gidiyorlar, sürüden ayrılanı kurt kapar korkusuyla hiç biri etrafına bile bakınmıyor sanki. Kimileri usulca birbirine yanaşıyor arada :)


Çevresi çam ormanlarıyla çevrili bir koy Adrasan. Sahil yarı çakıl yarı kumdan oluşuyor. Adrasan’ın merkez tarafına gittikçe sırf kum sahil bulabilirsiniz.



Denizde ayağımın bastığı yerlerde aylak aylak yüzmeden durmama küçük balıklar pek müsade etmiyor. Durduğum anda bacaklarına saldırı başlıyor sanki. İğne gibi batıp batıp kaçıyorlar. Balıklara böyle yaklaştığıma bakmayın denizin dibinde bir sürü balığı izlemek ve başarılı olamasak da yakalamaya çalışmak çok eğlenceli.

Adrasan'da geçirdiğimiz iki gün sonrasında tümüyle huzura erdiğimizi fark edip biraz da hareket olsun diyerek Olympos'a gitmeye karar verdik. Tatil öncesi Adrasan'ın sessiz sakin; Olympos'un da hareketli ve eğlenceli bir mekan olduğunu duymuştuk ama iki günde bu kadar huzura kavuşacağımızı düşünememişiz :)

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhabaa :)

Fotograflar inanilmazz!!!! Hangi otel oldugunu ogrenebilir miyiz acaba??

Ayşin dedi ki...

Güzel yorumun için teşekkürler Başak. Arikanda River Garden Hotel.

Unknown dedi ki...

Cevap icin cok tesekkurler :)

Selamlar,